Michel van Rooyen

Liberalisme betekent voor mij dat mensen zoveel als mogelijk de vrijheid hebben om hun individuele mogelijkheden te benutten en kansen te grijpen. De grens aan die vrijheid ligt waar die de kansen en mogelijkheden van anderen inperkt. Niet iedereen kan en wil hetzelfde, maar wel hebben wel een individuele verantwoordelijkheid het beste uit ons zelf te halen; als basis voor een rechtvaardige en verdraagzame samenleving. Voor wie echt niet kan is een kleine overheid tot steun.

Dat niet iedereen dezelfde mogelijkheden heeft en kansen krijgt ervaar ik elke dag in mijn werk als raadgever in het sociaal domein. Als managing consultant bij een toonaangevend management-adviesbureau ondersteun ik dagelijks bestuurders, directeueren en managers van zorgorganisaties, welzijnsinstellingen, gemeenten, woningcorporaties en onderwijsinstellingen. Daarnaast ben ik vrijwillig actief in verschillende (bestuurs)functies in onder andere zorg en onderwijs.

Maar ik heb ook gewoon met ‘de poten in de modder gestaan’ en kan dus begrijpen en invoelen wat het is om, in de enorme hectiek van onze tijd, je werk als professional te doen in een verpleeg- of verzorgingshuis of voor de klas.

Als bestuur van de VVD Nijkerk/ Hoevelaken staan we samen met de fractie voor de opdracht de liberale politiek nog meer van en voor burgers te maken. Daar draag ik graag aan bij.