Niels Staal

Ik ben Niels Staal (1971), geboren en getogen Nijkerker, getrouwd met Miranda en vader van een zoon en een dochter. Begin jaren ┬┤90 werd ik lid van de VVD omdat ik onder de indruk was van Frits Bolkestein, een no-nonsense liberaal en onafhankelijke denker. De afgelopen twintig jaar heb ik in het notariaat gewerkt en daarnaast vrijwilligerswerk gedaan, onder meer als bestuurder van een zorgboerderij, de Nijkerkse Ondernemers Vereniging en de Vredeskerk. In 2014 heb ik er bewust voor gekozen om mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraad omdat ik vond dat Nijkerk veel te behoudend was, er moest echt een beetje (liberale) beweging in het gemeentebestuur komen.

Ik ben dan ook blij dat ik in de afgelopen vier jaar als raadslid een steentje heb kunnen bijdragen aan het liberaler maken van onze stad. Ondernemers hebben nu de vrijheid om hun winkels op zondag te openen, hetzelfde geldt voor de ijsbaan op het Plein. Stukje bij beetje hebben we onnodig ingewikkelde regels vereenvoudigd en opgeruimd en zaken in gang gezet. De gemeentelijke organisatie is slanker en effectiever geworden en werkt nu veel meer gericht naar de wensen en mogelijkheden van inwoners en ondernemers. Tegelijkertijd zijn de financi├źn op orde, worden meer (energiezuinige) woningen gebouwd, is eindelijk een begin gemaakt met de herontwikkeling van de havenkom, wordt werk gemaakt van een upgrade van de binnenstad en hebben we nu weer een actueel en werkbaar bestemmingsplan buitengebied. 

Met uw steun hoop ik nog vier jaar door te mogen als uw raadslid. Met een duidelijk liberaal programma, maar altijd op zoek naar de verbinding, voor het beste resultaat voor Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Samen vooruit!