Jolanda Nijeboer - van Dijk

Geboren in het Gooi en na diverse verhuizingen woon ik vanaf 2001 samen met mijn man in de wijk Corlaer in Nijkerk. Ik heb als verpleegkundige, praktijkopleider en later als opleidingsadviseur in ziekenhuizen gewerkt. Vanaf 2016 werk ik als Coördinator Vrijwilligers in Hospice Nijkerk e.o. en werk ik als zelfstandig coach persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast ben ik actief (geweest) in diverse vrijwilligers functies: eerste vrouwelijke voorzitter en vervolgens commissielid Lions Club Nijkerk (Serviceclub) en voorzitter Stichting Drakenbootrace Nijkerk. 

Voor de Gereformeerde Kerk Nijkerk (PKN) ben ik vele jaren ambtsdrager geweest, eerst in de functie van ouderling, vervolgens als eerste vrouwelijke voorzitter Grote Kerkenraad en later als diaken. Voor de VVD Nijkerk-Hoevelaken in eerste instantie 2 jaar bestuurslid en momenteel actief in de steunfractie. Ik vind het belangrijk dat we zorg hebben voor mensen en hulp bieden aan hen die dit kunnen gebruiken als het in hun leven even iets moeilijker gaat.

Zeilen vind ik een ontspannen bezigheid, waarvoor mijn lidmaatschap van Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal en ik mag graag tennissen met een aantal vriendinnen bij tennisvereniging Sparta. Door bovengenoemde activiteiten heb ik een groot sociaal netwerk. Mijn man is ondernemer, ons bedrijf is gevestigd in Nijkerkerveen, dat maakt dat we ons verbonden voelen met zowel Nijkerk als met Nijkerkerveen.

Wat ik belangrijk vind is dat er een vrijheid bestaat voor alle mensen, waar iedereen zich kan ontwikkelen en daarin gelijke kansen krijgt. Vrijheid en democratie voor iedereen maar wel met eigen inzet en verantwoordelijkheid naar kunnen. Ik ben kandidaat raadslid omdat ik het een uitdaging vind aan de slag te gaan met belangrijke thema’s zodat het prima leven is in de gemeente Nijkerk. Vanuit mijn werkervaring wil ik specifiek een bijdrage leveren aan het Sociaal Domein.