VVD Nijkerk-Hoevelaken maakt kandidatenlijst bekend

De VVD afdeling Nijkerk-Hoevelaken heeft woensdagavond 22 november eensgezind haar kandidatenlijst vastgesteld. De huidige vertrouwde raadsleden voeren de lijst aan. Fractievoorzitter Boudewijn van der Woerd was al eerder gekozen als lijsttrekker. Daarna volgen Niels Staal, Richard van Hussel en Kees van den Heuvel. 

 

 

Verder veel opvallende nieuwe namen. Jolanda Nijeboer, coördinator bij de Hospice Nijkerk, staat op de vijfde plek. Simon Ubels, die veel mensen mogelijk kennen als trainer bij Sparta Nijkerk, zorgt voor jeugdig elan. Michel van Rooijen is bekend als voorzitter van Duurzaam Nijkerk en coöperatie Zon op Nijkerk. Vanuit Hoevelaken staan ondernemers Jacqueline Doppenberg en Dennis Toebast, tevens voorzitter van de Ondernemers Vereniging Hoevelaken, op de lijst. Horeca-ondernemer Bert Veer, John Pater, Jan Krook en Wim Koopman completeren de lijst. Marly Klein is geen kandidaat, zij heeft aangegeven dat dit haar laatste periode is in de actieve politiek.

 

 

 

 “De lijst bevat een goede mix van ervaren raadsleden en nieuwe VVD-kandidaten”, aldus Boudewijn van der Woerd, die er vertrouwen in heeft dat de VVD veel kiezers gaat aanspreken. Aandachtspunten in het verkiezingsprogramma zijn onder meer een ambulancepost in Nijkerk, voldoende betaalbare woningen, versterking van de groene bufferzone tussen Amersfoort en Nijkerk, inclusief versterking van het Hoevelakense bos en behoud van de koopzondag, zoals dat is verwoord in het verkiezingsprogramma Samen Doen. Boudewijn van der Woerd: “Op diverse fronten hebben we veel bereikt.  Een kleinere gemeentelijke organisatie, goede en toegankelijke zorg,de koopzondag, ruimere horecatijden en meer zeggenschap en inspraak voor de inwoners en de ondernemers. We staan nu voor een nieuwe periode, waarin de VVD positief wil bijdragen aan het verder bouwen aan de gemeente Nijkerk.”

 

 

 

 1. Boudewijn van der Woerd

 2. Niels Staal

 3. Richard van Hussel

 4. Kees van den Heuvel

 5. Jolanda Nijeboer-van Dijk

 6. Simon Ubels

 7. Michel van Rooijen

 8. Jacqueline Doppenberg

 9. Bert Veer

 10. John Pater

 11. Jan Krook

 12. Wim Koopman

 13. Dennis Toebast